Jag har mördande roligt på jobbet

av Nina Cernold 2016-03-29 0 kommentarer
Det började med en idé och blev ett sätt att leva. Det går att leva sin dröm!

Året var 2005. Platsen USA. Allt började med att min vän som jag besökte berättade om en fest hon varit på, där gästerna fick ta del av ett påhittat mord som de skulle lösa. Jag tyckte det lät jättekul. Det var så jag för första gången kom i kontakt med Murdermysteries. Jag kände direkt att jag ville ta konceptet vidare.

Väl hemma i Sverige började en plan ta form, och jag skrev min första mordgåta. Den utspelade sig i slottsmiljö. Jag vill minnas att jag tyckte att det skulle passa bra med ett sådant tema för ett snyggt mord, helt enkelt.

Jag lade ut mordgåtan för försäljning på en egensnickrad hemsida och fick napp. Jag minns första ordern. Jag sprang upp och ner för trappan hemma med knuten näve och skrek yes, yes!!

Kunderna återvände och frågade efter fler teman, och jag började förstå – det här var värt att satsa på!

Idag, 11 år senare, firar mitt företag 10 år. Jag har räknat ut att över 50 000 personer deltagit i någon av mina mordgåtor, och jag är nu på väg in på den norska marknaden. Vad är det då som gör att konceptet har fått sådan spridning?

Kanske passar det i den depraverade tid vi lever i. Folk har allt, har ätit och druckit allt, gjort allt och sitter lite mållösa och lägger ut festbilder på Instagram på halvätna pajer och urdruckna vinglas. En mordgåta förgyller verkligen feststämningen (och bilderna).

Att komma ut med en ny produkt på marknaden är inte det lättaste, och det har inte alltid varit en dans på rosor.

Alltid är det någon stackare i min omgivning som får figurera som karaktär, bli mördad eller agera mördare – ja, alltså inte på riktigt – men det är bland människor jag möter som jag hämtar inspiration. Den som mister livet i en av mina storsäljare Mordiska grannar är en vän till mig, likaså mördaren i Maffiamordet.

Att komma ut med en ny produkt på marknaden är inte det lättaste, och det har inte alltid varit en dans på rosor. Ibland har jag dansat på taggarna, men jag har nog aldrig slutat tro på min produkt, mig själv eller mitt skrivande. Jag sa till och med upp mig från en fast lärartjänst i kommunen. Många har nog funderat och pratat.

”Tror hon att hon ska kunna leva på det där?” och ”Är hon klok eller?”

Jaa – så klok jag varit! För vet ni vad? Jag har bevisat för mig själv och andra att man kan leva sin dröm. Det är jag jäkligt stolt över!

Kommentarer

Skriv en kommentar
  1. Inga kommentarer sparade.
    Bli först att kommentara nyheten!

Relaterade artiklar