Superpeppad
efter den fackliga kursen.
Jobbet blir roligare med engagemang
Bild: Privat

Jobbet blir roligare med engagemang

Cecilia Bygdell
av Isabella Iverus 2016-04-27 0 kommentarer
"Det är bara en av oss som har jobbat fackligt förut, på 1980-talet. Annars är vi nya inför det här uppdraget allihop, jag också."

Cecilia Bygdell

arbetar på Upplandsmuseets forskaravdelning, är lokalfacklig sedan september och har fritidshuset som sitt andningshål. 

Så berättar forskaren Cecilia Bygdell om initiativet att starta en akademikerförening på sin arbetsplats Upplandsmuseet förra året i september.

Den dåvarande lokalfackliga skulle snart gå i pension och ingen ville ta över det tunga ansvar som hängt på hens axlar. Hen hade ensam tagit alla fackliga frågor. Men facklig närvaro på arbetsplatsen kändes ändå viktigt.

– Därför bestämde vi oss för att vi skulle vara ett helt gäng som skulle dela på arbetet. Det var en förutsättning för att hinna och orka, säger Cecilia och minns skrattande att den i övrigt positivt inställda arbetsgivaren hade reagerat på att en person nu skulle bli sex. Skulle verkligen alla bli fackliga? Jo då, så var det.

Två av dem, bland dem Cecilia, gick också DIK:s introduktionskurs för lokalfackliga och kom tillbaka med ny energi.

– Vi var superpeppade och såg plötsligt massor som vi kunde ta itu med. Det blir så mycket roligare på jobbet när vi är engagerade.

Det är kul att träffa kollegor från andra avdelningar och få insikt i deras vardag. 

Bland annat hade arbetsmiljöfrågorna varit rejält eftersatta, och nu fick föreningen ny energi i att både utse och utbilda skyddsombud. En ytterligare fråga som kändes viktig var den om löner, till exempel hur ett lö-nesamtal ska se ut och hur man ska resonera kring detta ämne.

– För oss var det helt nytt, att sätta sig in i den frågan och få kunskap.

Dessutom var en del poster på högre nivå i organisationen på väg att bytas ut, och via det fackliga engagemanget fick föreningen en bättre insikt i vad som händer och hur det kan påverka arbetsplatsen.

I och med att de är flera stycken tycker Cecilia inte att det fackliga arbetet gjort att hon kommit efter med det i sin grundtjänst, den som expert på landsbygd och samtid på museets forskningsavdelning. 

Hur mycket tid som går åt till facklig verksamhet varierar från vecka till vecka – från något mejl till några längre samtal. Har man inte tid bollar man vidare frågan. Alla hjälps åt.

Men det finns något som Cecilia värdesätter ännu högre:

– Det är samarbetet med kollegor på andra avdelningar. Det är kul att träffa kollegor från andra avdelningar och få insikt i deras vardag. Den bonusen hade jag inte räknat med.

Kommentarer

Skriv en kommentar
  1. Inga kommentarer sparade.
    Bli först att kommentara nyheten!

Relaterade artiklar