Maria
blir alltmer frustrerad över alla tillfälliga anställningar.
Mitt cv ser ut som ett lapptäcke
Bild: iStock

Mitt cv ser ut som ett lapptäcke

Visstidsanställd DIK-medlem:
av Anders Regnell 2016-03-29 0 kommentarer
Många DIK-medlemmar arbetar på tidsbegränsade anställningar. Maria har inte haft en fast anställning sedan 1998 och har omskolat sig i hopp om att hitta ett fast jobb. En lagändring ska få stopp på missbruket av tidsbegränsade anställningar och leda till fler fasta tjänster. Men kommer det att räcka?

Visstid

Förra året gjorde DIK en undersökning om visstidsanställningar bland sina medlemmar. Den bekräftar att många med tidsbegränsade anställningar upplever sin tillvaro som otrygg. Där framkom också att många arbetsgivare missbrukar visstidsanställningar genom att stapla dem på varandra. Läs rapporten>>

Maria, som egentligen heter något annat, är utbildad arkeolog. I 12 år har hon hankat sig fram på tillfälliga anställningar på olika museer runt om i Sverige. Det har varit projektanställningar, säsongsjobb, guidejobb och så vidare. Listan på hennes tillfälliga arbeten är lång.

– Mitt cv ser ut som ett lapptäcke med alla mina tillfälliga anställningar, säger Maria.

Hon har jobbat på med förhoppningen att det kommer att lösa sig en dag. Men för varje år som går känner hon sig allt mer frustrerad.

Det är sånt slöseri med resurser att så många arbetar på kortvariga anställningar. Arbetsgivarna slänger kunskaper i sjön när de tänker så kortsiktigt.

– Jag har haft jobb för det mesta under alla år men aldrig blivit erbjuden en tillsvidareanställning. Flera arbetsgivare har uttryckt önskemål om att anställa mig, men det har alltid funnits något hinder, säger Maria.

Tyst önskan om fast anställning

Ingen av dem som magasin Ping har pratat med vill ställa upp och prata om sina tillfälliga anställningar om de inte får vara anonyma. De är oroliga att kritik mot arbetsgivare kan påverka deras möjlighet att få en tillsvidareanställning.

– Det är sånt slöseri med resurser att så många arbetar på kortvariga anställningar. Arbetsgivarna slänger kunskaper i sjön när de tänker så kortsiktigt, menar Maria.

Förslaget gör att det blir svårare att missbruka allmänna visstidsanställningar, men för övriga tidsbegränsade anställningsformer blir det ingen skillnad.

I Marias försök att hitta en tryggare tillvaro skolade hon om sig. Hon valde ett yrke där chansen att få fast jobb är större trots att hon egentligen inte är lika intresserad av det yrket.

– Jag har familj och vill kunna planera mitt liv. Som det är nu vet jag varken om jag kan få någon semester eller har råd med det om jag skulle få någon. Det går inte att ha det så här hur länge som helst, min gräns är egentligen nådd för länge sedan, säger Maria.

Tillfälliga anställningar staplas på hög

2007 ändrades lagen om anställningsskydd, LAS, och den allmänna visstidsanställningen infördes. Samtidigt infördes regler om att tidsbegränsade anställningar skulle omvandlas till tillsvidareanställning efter mer än två år. Trots det går det att stapla tillfälliga anställningar på varandra i all oändlighet. DIK:s förbundsjurist Sara Luthander förklarar hur det kan gå till:

– Du kan till exempel vara visstidsanställd i två år, anställd som vikarie i två år och som säsongsanställd i sex månader med tre månaders uppehåll mellan anställningarna. Eftersom lagen innehåller en tidsbegränsning på fem år bakåt kan den här kedjan av anställningar upprepas utan att vare sig vikariatet eller den allmänna visstidsanställningen någonsin övergår i tillsvidareanställning, säger Sara Luthander.

Lucka i LAS

EU-kommissionen har uppmärksammat den här luckan i lagen, och regeringen har därför föreslagit en ändring i LAS. Den föreslagna ändringen gör det svårare att missbruka tidsbegränsade anställningar. Men det löser inte hela problematiken, menar Sara Luthander.

– Förslaget gör att det blir svårare att missbruka allmänna visstidsanställningar, men för övriga tidsbegränsade anställningsformer blir det ingen skillnad. Och det kommer fortfarande att vara möjligt att kringgå lagen. Till exempel kan man skjuta tidpunkten för tillträde på nästa anställning bara någon dag i tiden för att förhindra att behöva tillsvidareanställa, menar Sara Luthander.

Ny lapp på cv:t

För Maria har det ännu inte löst sig. Hon har visserligen hittat ett jobb inom sitt nya yrke, men det är förstås en tidsbegränsad anställning. Nu får hon ytterligare en lapp att sätta på sitt lapptäcke till cv. 

Kommentarer

Skriv en kommentar
  1. Inga kommentarer sparade.
    Bli först att kommentara nyheten!

Relaterade artiklar