Sista året för magasin Ping
Bild: Anders Haglund

Sista året för magasin Ping

av PING 2016-10-11 6 kommentarer
DIK har beslutat att satsa på en tydligare och mer målgruppsanpassad digital kommunikation. Därför upphör magasin Ping till förmån för andra kommunikationskanaler.

Årets utgivning av magasin Ping blir det sista. Från årsskiftet kommer DIK istället arbeta för att tydliggöra och bredda sitt erbjudande till medlemmarna via främst digitala kanaler.

- Magasin Ping är en fin produkt men den senaste läsarundersökningen visar att det är många som inte läser den. Tidningen fyller inte heller samma funktion idag som den gjorde förr, säger DIK:s vd Helen Hellströmer.

DIK har medlemmar inom många olika yrkesområden, i olika skeenden i livet och spridda över landet. En tidning har svårt att tillfredsställa alla och kan bli både för generell och för specifik.

- Att övergå till redaktionellt arbete via målgruppsanpassade digitala kanaler öppnar för att DIK kan bli mer angeläget för medlemmarna just där de befinner sig i livet, säger Helen Hellströmer.

Magasin Ping har varit förbundets medlemstidning sedan hösten 2012. Den ersatte då ”DIK forum” som var medlemstidningen sedan förbundets barndom på sjuttiotalet.

Kommentarer

Skriv en kommentar
 1. Karin 2017-02-21

  Tycker inte att det är fel att man istället målgruppsanpassar tidningen via e-post! Har själv upplevt att mycket av innehållet inte känts relevant för mig. Ser fram emot första "numret".

 2. Kristina 2017-01-20

  Dåligt av er! Den fyller sitt syfte och att luta sig mot en läsarundersökning som underlag för att ta bort den tycker jag inte är ett tillräckligt argument. Överväger att lämna facket.

 3. Kristina 2017-01-20

  Dåligt av er! Den fyller sitt syfte och att luta sig mot en läsarundersökning som underlag för att ta bort den tycker jag inte är ett tillräckligt argument. Överväger att lämna facket.

 4. Carl-Gustaf Hansson 2016-11-07

  Tycker att det är helt uppåt väggarna att tidningen läggs ner! Jag har varit DIK-medlem sedan 1987 och tycker det är rimligt att ett fackförbund har en medlemstidning. Som bibliotekarie har jag uppskattat att få veta mer om vad andra yrkesgrupper inom kultur/information sysslar med - t.ex. informatörer och arkeologer. Tror att det är bra att vidga sina vyer - och det har magasinet Ping hjälpt till med.

 5. Louise 2016-11-03

  Synd och trist att tidningen läggs ner! Jag och sambon samt många som kommer på besök i vårt hem läser magasinet. Själv läser jag den från pärm till pärm. Men någon läsarundersökningar har jag inte nåtts av. Ser fram emot att höra vad som kommer ersätta tidningen och hur det kommer gynna mig som medlem. Kan förresten lägga till att Ping var det som gjorde att jag valt att behålla mitt medlemskap i förbundet under min tjänstledighet för studier. Ett gott betyg till ett bra magasin!

 6. Pär 2016-10-26

  Vilka blir de målgruppsanpassade digitala kanalerna?

Relaterade artiklar