spot_img

Enorma löner i NFL 2024

Bildkälla: Dall-E

NFL tillkännagav den 23 februari att lönetaket för säsongen 2024 kommer att vara ett rekordhögt 255,4 miljoner dollar per lag, vilket är en anmärkningsvärd ökning med 13,6 procent jämfört med förra årets lönetak. Denna ökning är den största sedan lönetaket infördes 1994 och kan ha en avsevärd effekt på Till exempel hade tre lag – San Francisco 49ers, Green Bay Packers och Seattle Seahawks – beräknats vara över lönetaket men är nu på säker mark under det nya lönetaket tack vare den oväntat stora höjningen. .

En del av skälet till denna stora ökning är att ligan nu har betalat tillbaka alla spelarförmåner som sköts upp 2020 under avtalet mellan spelarna och ligan för att hålla igång verksamheten under COVID-19-pandemin. Tillväxten i lönetaket är direkt kopplad till ligans intäktstillväxt, men begränsades 2022 och 2023 på grund av återbetalningen av dessa förmåner.

Lönetaket i NFL baseras på ligans totala intäkter, inklusive TV-rättigheter, biljettförsäljning, sponsring och merchandise. En procentandel av dessa intäkter allokeras till spelarlönerna, och detta belopp divideras sedan lika mellan lagen för att fastställa det årliga lönetaket. I NFL:s kollektivavtal som kallas CBA (collective bargaining agreement) fastställs att spelarna får en bestämd andel av ligans intäkter, vilket varierar men är vanligtvis runt 48-48.5%. Denna procentandel kan öka beroende på vissa villkor relaterade till ligans intäktsökningar. Andelen som går till spelarna bestämmer sedan storleken på lönetaket.

NFL meddelade att en av orsakerna till den kraftiga ökningen var “en osedevanligt stor ökning av medieintäkterna”. Sedan ligan tecknat nya avtal med sina TV-partners 2021 har det funnits en förväntan att 2024 och 2025 skulle bli de första åren då de nya TV-intäkterna verkligen skulle börja märkas avsevärt på ligans intäkter. Fredagens tillkännagivande bekräftar att detta nu är fallet. Med tanke på de fortsatta effekterna av avtalen för sändningsrätterna kan man förvänta sig betydande ökningar av lönetaket även de kommande åren.

Lönetaket ökade med ungefär 10 till 12 miljoner dollar per år från 2013 till 2020. Lönetaket sjönk med nästan 17 miljoner dollar (från 198,2 miljoner till 182,5 miljoner) 2021 som ett resultat av förväntade intäktsförluster på grund av pandemin, men det hoppade upp till 208,2 miljoner 2022 och 224,8 miljoner 2023. Med de senaste ökningarna av lönetaket kommer sannolikt lönerna till quarterbacks fortsätta i rasande takt, där den bäst betalda QBn just nu är Joe Burrow med en genomsnittlig årslön på 55 miljoner dollar. Ofattbara summor.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest Articles