spot_img

Kunder missnöjda med Apple Vision Pro

Bildkälla: youtube.com

Det tog inte lång tid efter Apples lansering av Apple Vision Pro innan köpare började skicka tillbaka sina headset, rapporterar Independent. Det tog mindre än två veckor efter att de köpt dem innan klagomål på komfort, användbarhet och den klassiska “VR-åksjukan” gjorde att Vision Pros började skickas tillbaka. 

“Mixed Reality”-glasögenen, som lanserades i USA den 2 februari, beskrevs av Apples VD Tim Cook som “början på en ny era för datoranvändning” vid sin första avtäckning förra året.

Det erbjuder användarna möjlighet att uppleva förstärkt verklighet genom att lägga digitalt innehåll som appar och skärmar över den fysiska världen, men flera av dem som returnerar Vision Pro klagade på att bristen på dedikerade appar innebar att den saknade användbarhet.

“Två timmar efter att jag packat upp min Apple Vision Pro och använt den, bestämde jag mig för att packa tillbaka den och returnera den”, skrev teknikchefen Alexander Torrenegra på X (tidigare Twitter) den 13 februari.

“Det är ganska coolt, men det finns ingenting i det för mig som jag kommer att använda tillräckligt ofta för att motivera att jag behåller den… Jag hoppades att den immersiva arbetsupplevelsen skulle vara tillräckligt bra för att behålla den, men nej. Jag föredrar min Retina-skärm och ingen musfördröjning.”

Andra klagade på att uppleva åksjuka eller huvudvärk, vilket har varit ett konsekvent klagomål för vissa användare av AR- och VR-headset tidigare.

“Kan inte vänta med att returnera Vision Pro, förmodligen det mest häpnadsväckande tekniska jag någonsin provat. Kan inte hantera dessa huvudvärk efter 10 minuters användning dock”, skrev en användare på X (tidigare Twitter).

“För att bara nämna det har jag provat andra VR-headset tidigare och har aldrig haft huvudvärk av något slag.”

Apples användarhandbok för Vision Pro varnar för potentiellt kräkande som en av biverkningarma för vissa användare som är känsliga för åksjuka.

“Immersivt innehåll har en högre sannolikhet att få vissa personer att uppleva åksjuka”, står det på företagets supportsida för enheten.

“Var medveten om symptom på åksjuka, som illamående, och sluta använda Apple Vision Pro om du upplever dem. Vänta tills symptomen har avtagit innan du gör något – som kräver balans, koordination eller uppmärksamhet på säkerhet.”

Handen på hjärtat: Det kommer nog dröja innan magasinping postar en recension av Vision Pro med tanke på priset. Just nu ligger alla fördelas hos Meta med sin Quest 3 men det blir spännande att se om Apple på allvar kan ta upp kampen.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest Articles