spot_img

UFC släpper rapport för 2023

Bildkälla: Freepik

UFC producerade rekordintäkter under 2023 enligt bolagets helårsfinansiella rapport, vilken visade enorm tillväxt inom liveevenemang och sponsring under året.

Som en del av ett årsbokslut tillsammans med resultaten från fjärde kvartalet 2023 rapporterade TKO Group Holdings — moderbolaget till UFC (Ultimate Fighting Championship) och WWE (World Wrestling Entertainment) — stora vinster för MMA-promotionen under hela året.

Totalt genererade UFC intäkter på 1,3 miljarder dollar — en ökning med 13 procent från 2022. UFC tjänade 282,8 miljoner dollar i intäkter för fjärde kvartalet, vilket är en ökning från 271,7 miljoner dollar under samma period 2022. Intäktsökningen var tack vare en ökning med 76,2 miljoner dollar i mediarättigheter och intäkter från UFC-content, en ökning med 42,6 miljoner dollar i intäkter från liveevenemang och en ökning med 29,5 miljoner dollar i sponsringsintäkter.

En av de största ökningarna för UFC kom från intäkterna från liveevenemang, som sköt i höjden med 34 procent till ett rekord på 168 miljoner dollar 2023 över 43 evenemang under året. Ökningarna drevs av biljettintäkter och “site fees”, avgifter som stadion och arenor betalar UFC för att hålla event hos dem.

UFC såg även ett rekordår i sponsringar med intäkter som ökade med 18 procent till 196 miljoner dollar. Intäkterna från sponsring kommer sannolikt att se en annan ökning 2024 efter att UFC undertecknat ett lönsamt flerårigt avtal med Bud Light för att bli den officiella ölen för promotionen.

Självklart driver mediarättigheter och innehåll fortfarande de största intäkterna med 870,6 miljoner dollar för året baserat på sändningsavtal som UFC:s partnerskap med ESPN. Det är upp från 794,4 miljoner dollar 2022.

“TKO har fått en stark start efter rekordfinansiell prestation 2023 hos både UFC och WWE,” sa TKO:s VD Ari Emanuel i ett uttalande. “Vi säkrade Anheuser-Busch som officiell ölpartner för UFC, levererade en transformativ affär för att ta WWE:s Raw till Netflix från och med 2025, och utökade vår internationella närvaro på viktiga tillväxtmarknader.”

“Vi är mer övertygade än någonsin om kombinationen av dessa verksamheter och TKO:s förmåga att driva intäktstillväxt och marginalutvidgning, generera meningsfullt fritt kassaflöde och leverera hållbart långsiktigt värde för aktieägarna.”

Med blicken framåt mot 2024 siktar TKO på intäkter för året till mellan 2,575 och 2,65 miljarder dollar för de kombinerade företagen UFC och WWE.

Som Emanuel nämnde i sina kommentarer, tecknade WWE ett massivt avtal på 10-år och 5 miljarder dollar avtal för att ta WWE Raw till Netflix som börjar 2025 efter att ha undertecknat ett separat avtal för att flytta Smackdown till USA Network. Nästa kommer att vara UFC med förhandlingar som börjar om ett nytt sändningsrättighetsavtal senare i år med det nuvarande kontraktet med ESPN som löper ut 2025.

Många tror att UFC kan söka efter ett avtal värt dubbelt så mycket som det nuvarande kontraktet med siffror som når 3 miljarder dollar eller mer under kontraktets livstid. Naturligtvis står UFC också inför turbulens 2024 med ett startdatum den 15 april för den stämningsansökan som lämnats in av flera före detta fighters som söker skadestånd mellan 894 miljoner och 1,6 miljarder dollar.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest Articles