spot_img

Zuckerberg: Meta Quest 3 bättre produkt än Apple Vision Pro

Bildkälla: youtube.com

Nu när det kan fästas på våra ansikten och bäras på konstiga platser, börjar åsikterna om Apples Vision Pro komma in.

En av de första som gav sig in diskussionerna är Metas CEO Mark Zuckerberg, som har mer på spel än kanske någon annan på jorden när det gäller vad Apple gör med headset. I en video som postades på hans Instagram-konto på tisdagen ger Zuckerberg sitt officiella omdöme om Vision Pro jämfört med hans företags senaste Quest 3-headset: “Jag tror inte bara att Quest är ett bättre värde, jag tror att Quest är den bättre produkten, punkt.”

Medan han filmas av Quest 3s videosystem i sitt vardagsrum framhäver Zuckerberg de kompromisser Apple gjorde för att få den finaste skärmen möjligt i något som kan bäras på huvudet i en acceptabel formfaktor. Han säger att Quest 3 väger 120 gram mindre, vilket gör det bekvämare att bära under längre tid. Han säger också att det möjliggör större rörelse på grund av dess brist på en trådbunden batteripack och bredare synfält än Vision Pro.

Han tycker att Quests alternativ med fysiska handkontroller och handspårning för inmatning är bättre, även om han säger att han är en fan av ögonspårning för vissa användningsfall och antyder att det kommer att återvända till framtida Meta-headset efter debuten i Quest Pro. Han säger att Quest har ett bättre “immersivt” innehållsbibliotek än Apple, vilket definitivt stämmer just nu, även om han medger att Vision Pro är en bättre underhållningsenhet. Men det kan kan inte ses som en jämförelse rakt av med tanke på det faktum att Quest 3 är, som Zuck säger, “ungefär sju gånger billigare.” Som vi tidigare har nämnt i vår artikel om Vision Pros försäljningsstart, är dess utgångspris det smått absurda 3 499 dollar. 

I slutet av sin video tackar Zuckerberg sitt team som har byggt VR-headset under väldigt lång tid. Hans vibb känns lugn, som ett “relax, people, we got this”. Meta har just nu ett enormt försprång och kommer sannolikt att vara den ohotade ledaren i headsetförsäljning under den närmsta tiden. Det är nog till och med möjligt att argumentera just vad Zuckerberg gör, partiskt eller ej, att Quest 3 är ett bättre headset för de flesta människor än Vision Pro.

Det Zuckerberg inte säger i sin video är att Apple har uppenbara fördelar när det gäller både hårdvara och ekosystem för utvecklare, där den sista biten kan ta sin tid att utveckla med en så ny produktkategori som denna. Det är möjligt att Meta kan andas ut en suck av lättnad just nu men det är ett maraton, inte en sprint. Och headset-kriget har bara börjat.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest Articles